Eerste vliegles-theorie seizoen is afgerond

 

Ons eerste winterseizoen, vliegles-theorie, is afgerond.

Vliegles theorie boeken
Wij maken gebruik van de boeken van Bas Vrijhof

In de eerste week van oktober 2018 zijn we begonnen met het geven van theorielessen voor het behalen van een PPL brevet of een LAPL brevet. En nu eind mei hebben we “vakantie” van onze theorie.

Verschillende leerlingen hebben ook de nodige theorie examens gemaakt, en gehaald. Dat laatste is natuurlijk voor ons als vliegschool prettig, maar vooral voor de leerling, want er is maar één gezamenlijk doel en dat is het vliegbrevet halen. Er was maar één leerling die voor één vak niet slaagde en dat is erg weinig, gelukkig.

We hebben ongelooflijk veel geleerd in dit seizoen want je start toch op vanuit het niets en moet alles een eerste keer gedaan hebben en zijn best blij en trots dat het eerste vliegles-theorie seizoen is afgerond.

 

De vloot van Flight School Teuge bv.
Onze vliegtuigen. Een Robin DR400 en een Tecnam P92-J

Inmiddels zijn we druk bezig met de praktijklessen. Hier zien we toch meestal waar we het voor doen. Leerlingen met een grijns op het gezicht van oor tot oor en som ook momenten dat er uit het vliegtuig gestapt wordt met een rimpel in het hoofd omdat het even niet zo lekker ging. Want er is niet één vlucht hetzelfde. Zelf ben je niet altijd even goed bezig en het weer is natuurlijk de grote spelbreker, want de wind waait nou eenmaal niet altijd constant en recht over de baan.

We gaan de zomer door met praktijklessen en zullen onze vliegtuigen maximaal inzetten.

Inmiddels hebben zich al weer nieuwe leerlingen opgegeven voor het volgende theorie seizoen. We proberen in oktober 2019 weer te starten met een nieuwe course.

Indien u ook mee wilt doen stuurt u dan even een berichtje om je op te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *