De Tecnam P92-J heeft haar maidenflight gehad na revisie

Vanmiddag 14-6-2019 heeft de Tecnam weer voor het eerst gevlogen nadat de kist geheel is gereviseerd.

De tweepersoons leskist, Tecnam P92J voor de revisie.

Het is altijd even  spannend of de kist doen zal wat je van hem verwacht. Er zit een nieuwe motor op, nieuwe instrumenten, nieuwe ramen enz. Op zich niet zo heel spannend maar als je dan voor het eerst weer naar boven gaat en je ziet z’n oude instructeur (Gert Post) stilletjes genieten in deze kist, omdat hij er eerder een kleine 400 uur op gelest heeft, dan is dat eigenlijk voor de eigenaar ook een feest.

Eerst maakten we een korte vlucht van een half uurtje, waarna we weer landden om alles even te controleren. Geen problemen gelukkig. Dan even een sterke bak koffie en daarna weer omhoog en even flink wat circuitjes gemaakt omdat de eigenaar ook “losgemaakt” moet worden op deze kist. Best handig, maar ook noodzakelijk  als je de kist ook gaat verhuren.

 

Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig
Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig na de revisie

Prachtige middag gehad, met een flinke portie dwarswind, ook werd de baan van 08 omgegooid naar 26, al met al weer een leerzame dag.

Volgende week even wat meer vluchten maken en dan gaan we live met de kist. De eerste leerlingen staan namelijk te trappelen om hier ook mee weg te gaan.

Wilt u ook graag een proefles op deze kist, of nog mooier, een LAPL of PPL brevet halen, meld je dan aan bij Flight School Teuge, en u mag dan net zo genieten als wij gedaan hebben vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *