Certificaat voor Cristian Schrik

Christian met zijn solocertificaat
Cristian Schrik met zijn solocertificaat

Als je in je vliegopleiding eenmaal solo bent moet je in het lesprogramma ook een overland vlucht maken naar een ander vliegveld.  Zo ook Cristian. Hij ging solo naar Hoogeveen. Vanaf Teuge is dat niet zo’n heel groot stuk vliegen, en ook niet heel moeilijk te vinden of te navigeren. Een leuke eerste opdracht om solo ergens naar toe te gaan. Voor doorgewinterde piloten is dit een kleinigheidje, maar als beginnend piloot kan het verdraaid lastig zijn je einddoel te vinden. Je vliegplannetje moet toch maar kloppen en je instructeur zit niet naast je om je te corrigeren, en zijn stel ogen doen nu ook niet het werk, je moet het echt in je uppie doen. Natuurlijk is het gecontroleerd vooraf door de instructeur, maart toch, als je eenmaal boven bent staan er geen plaatsnaamborden bij dorpen of steden waar je overheen vliegt.

En natuurlijk kwam Chrsitan ook aan waar hij naar toe wilde. Eenmaal op Hoogeveen liet hij zich ontvallen dat dit zijn eerste solo was waarna hem een “Certificaat” uitgereikt werd.

En zoals op de foto te zien is is hij ook weer veilig aangekomen op Teuge, en hij staat er bij alsof hij zeggen wil “Doe ik gewoon effe”.

Wij wensen hem nog veel vliegplezier toe ook nog in de weinige uurtjes die hij bij de vliegschool nodig is voor een succesvolle afronding van zijn opleiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *