Onze Vliegtuigen

Onze vliegschool eigenaren hebben hun vliegtuig beschikbaar gesteld voor het gebruik van de vliegschool. Hiermee hebben we de beschikking over laagdekkers en een hoogdekker, en dan in vier-persoons en twee-persoons uitvoeringen.

Tecnam P92-J

Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig
Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig

We maken gebruik van een Tecnam P92-J. Dit is een tweezitter hoogdekker waarin je naast elkaar zit en is onlangs geheel gereviseerd. Dit vliegtuig is  gemakkelijk te vliegen en is daarmee zeer geschikt als lesvliegtuig. Vele piloten hebben hun opleiding genoten op dit type vliegtuig (op dit moment ondergaat dit vliegtuig een revisie).

De eerste lessen zult u zeker op dit vliegtuig krijgen en u zult ervaren dat de vliegbeleving maximaal is. Het vliegtuig is goedmoedig, een foutje wordt niet snel “bestraft” door dit vliegtuig.

Ook voor lange mensen is het in dit kleine vliegtuig goed toeven (2m+).

Dit vliegtuig wordt gebruikt voor de LAPL en PPL opleiding.

Dit vliegtuig zal binnenkort uitgefaseerd worden omdat we onderstaande vliegtuigen hebben aangeschaft.

Sonaca S200 

Sonaca S200

Met dit vliegtuig worden de meeste leerlingen opgeleid. Het is een modern vliegtuig van bouwjaar 2021, is basic uitgevoerd qua instrumentarium, en heeft een motor met turbo. De werkplek waar je plaats mag nemen is zeer ruim en comfortabel. Een modern vliegtuig is ook zuinig met brandstof en stoot veel minder co2 uit dan oude  vliegtuigen met benzine slurpende motoren.

Onderstaand de werkplek waar je plaats mag nemen.

Werkplek Sonaca S200We hebben 2 exemplaren van dit vliegtuig. Kijk hier eens.

 

 

 

Tecnam P96 (MLA)

Ons MLA vliegtuig

De Tecnam P96-G is in 2022 geheel gerestaureerd en is eigenlijk in showroomconditie. Dit zeer gemakkelijk te vliegen vliegtuig is erg comfortabel, en ook zeer geschikt om ergens mee naar toe te reizen. Het heeft erg goede klimprestaties, is goedmoedig, lekker zuinig met brandstof  en uitgerust met een goed en compleet dashboard waar niet alleen met een 8 khz radio en Mode-S transponder is uitgevoerd maar ook een Garmin 296 navigatie instrument is aanwezig en er ook een ELT aan boord. Dit vliegtuig gebruiken we voor de conversie van LPL / PPL naar MLA brevet.

 

Robin DR400

Robin DR-400 ons vier persoons lesvliegtuig
Robin DR-400 ons vier persoons lesvliegtuig

Daarnaast maken we gebruik van een  Robin DR-400/180 Regent.

Dit is een vierzits laagdekker die erg goed geoutilleerd is (waaronder een autopilot!). Het is volledig IFR uitgevoerd. Dit vliegtuig is groter en robuuster dan de Tecnam en de vliegbeleving is ook totaal anders. Dit vliegtuig heeft een indrukwekkend dashboard met de nodige klokken en metertjes.

Onze vliegtuigen worden onderhouden door Aviatiek en Hangar one.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *