Onze Vliegtuigen

Twee van onze vliegschool eigenaren hebben hun vliegtuig beschikbaar gesteld voor het gebruik van de vliegschool. Hiermee hebben we de beschikking over een laagdekker en een hoogdekker, maar ook een vier-persoons vliegtuig en een wee-persoons vliegtuig.

 

Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig

Tecnam P92-J, ons twee persoons lesvliegtuig

We maken gebruik van een Tecnam P92-J. Dit is een tweezitter hoogdekker waarin je naast elkaar zit en is onlangs geheel gereviseerd. Dit vliegtuig is  gemakkelijk te vliegen en is daarmee zeer geschikt als lesvliegtuig. Vele piloten hebben hun opleiding genoten op dit type vliegtuig (op dit moment ondergaat dit vliegtuig een revisie).

De eerste lessen zult u zeker op dit vliegtuig krijgen en u zult ervaren dat de vliegbeleving maximaal is. Het vliegtuig is goedmoedig, een foutje wordt niet snel “bestraft” door dit vliegtuig.

Ook voor lange mensen is het in dit kleine vliegtuig goed toeven.

 

Kijk even wat er allemaal op het dashboard is te vinden..

 

 

 

 

 

Cessna F172M vierpersoons les- en reisvliegtuig.

Natuurlijk ontbreekt de Cessna (een vierzitter) als lesvliegtuig niet in onze vloot.

Menig piloot heeft hier zijn opleiding op genoten. De Cessna is een erg degelijk vliegtuig die de “klappen” van het opleiden goed doorstaat. Oersterk en goedmoedig. Dit vliegtuig huren we in indien we een capaciteitsprobleem hebben.

U gaat vast een keer op deze kist vliegen.

 

 

 

 

 

 

 

Robin DR-400 ons vier persoons lesvliegtuig

Robin DR-400 ons vier persoons lesvliegtuig

Daarnaast maken we gebruik van een  Robin DR-400/180 Regent.

Dit is een vierzits laagdekker die erg goed geoutilleerd is (waaronder een autopilot!). Het is volledig IFR uitgevoerd. Dit vliegtuig is groter en robuuster dan de Tecnam en de vliegbeleving is ook totaal anders. Dit vliegtuig heeft een indrukwekkend dashboard met de nodige klokken en metertjes.

 

Onze vliegtuigen worden onderhouden door Aviatiek en Aircraft Maintenance Nederland

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: