Bij Flight School Teuge kun je de geldigheid van je vliegbevoegdheid verlengen.

 

Trainingsvlucht (herhalingstraining of refresher training)

Verlenging is mogelijk als je in de twaalf maanden voorafgaand aan de expiratiedatum van je SEP-rating in je PPL-brevet tenminste 12 vlieguren hebt geboekt. Daarvan moeten 6 uur als PIC zijn gevlogen en er moeten 12 starts en 12 landingen zijn genoteerd.

Daarnaast moet een trainingsvlucht van minimaal 1 uur met een instructeur worden gemaakt. Dat uur kan meetellen bij bovenbedoelde 12 vlieguren. De trainingsvlucht moet worden gemaakt voorafgaand aan de expiratiedatum van je bevoegdheid.

 

Als je dit trainingsuur bij ons vliegt, kunnen wij de verlenging op je brevetdocument aftekenen. Daarmee kun je weer 2 jaar vooruit!

 

Voor het LAPL-brevet gelden andere regels. Een mogelijkheid is een trainingsvlucht met een instructeur van minimaal 1 uur, naast 12 vlieguren in 24 maanden.

Vraag over de LAPL-verlenging meer informatie bij ons!

 

Proficiency check

Een andere mogelijkheid is verlenging via een proficiency check (bijv. als je niet op tijd het vereiste aantal vlieguren hebt gemaakt). Bij de proficiency check (ook wel prof-check genoemd) wordt een vlucht gemaakt waarbij alle onderdelen die je ooit bij je examen tegenkwam weer aan de orde kunnen komen. De prof-check moet binnen de 3 maanden voorafgaand aan de expiratiedatum van de bevoegdheid worden gevlogen.

 

Een prof-check is dus geen examen. Wel wordt de prof-check afgenomen door een examinator. Zorg dat je goed voorbereid en “current” bent. Zorg dat je je brevet en medical bij je hebt. Het logboek moet ingevuld en getotaliseerd zijn tot en met de laatste volle pagina.

De examinator kan de verlenging op je brevetdocument aftekenen.

Wij kunnen zorgen dat er een examinator beschikbaar is voor de prof-check.

 

Verlenging van verlopen bevoegdheid 

Wij bieden ook mogelijkheden om je verlopen brevetbevoegdheid weer geldig te maken. Wij verzorgen – indien nodig –  de daarvoor. vereiste training. Dit geldt zowel voor de PPL- als de LAPL-bevoegdheid.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden!