Theorielessen

Wij geven klassikaal theorieles

Theorieopleiding

Flight School Teuge is gevestigd op Vliegveld Teuge en de opleiding geven wij klassikaal. Daar zijn we op vliegveld Teuge uniek in. We maken gebruik van een goed geoutilleerd leslokaal met een actief whiteboard en multimedia faciliteiten. Elke pc, laptop of tablet kan ingeplugd worden om iets te presenteren. Uiteraard is er ook internet en wifi aanwezig.

Andere vliegscholen

We geven niet alleen theorie aan eigen leerlingen maar ook aan leerlingen van andere vliegscholen, of in voorkomende gevallen aan mensen die zelfstudie doen, ook dan kunnen we helpen. Dat laatste is niet de beste methode, maar gebeurt.

We geven klassikaal les omdat dat verreweg de beste methode is. Hier geven we extra uitleg over wat in de boeken te vinden is. Immers alles is meestal niet helemaal duidelijk vanuit het boek. Het blijkt dat een vraagsteller een antwoord krijgt waar elke leerling blij mee is; ook voor de andere leerlingen geeft dit mee duidelijkheid. Een theorieopleiding kan in één kalenderjaar afgerond worden. Normaliter starten starten we in september en stoppen in april. De volgorde van de lesstof ligt vast. Mocht het zo zijn dat de opleiding niet in één jaar afgerond kan worden dan mag het tweede jaar gratis weer meegedaan worden.  Men kan lopend de cursus ook tussentijds instappen doordat de volgorde van lesstof vast ligt.

Jaarlijkse updates

Jaarlijks kan er iets veranderen in de gestelde exameneisen. Voor 1999 zijn er wat zaken uitgesloten. Klik op Supplement (2019) oude drukken om het document te downloaden. Je vindt dan het document in je download map op je pc. Het is altijd verstandig boeken te hebben van de laatste editie. De boeken zijn ook bij ons te bestellen, maar als u zelf al boeken hebt is dat ook goed.

We werken modulair.

We werken vak voor vak af, en na elk vak is er de mogelijkheid tot het doen van examens, en hier is ook de mogelijkheid van tussentijds instappen. De volgorde ligt vast en hanteren we jaar op jaar.

We doen altijd 2 vakken tegelijk.

De eerste sprint beginnen we met Aerodynamica en wetgeving .

Vliegtuigtechniek en Human factors, en achter Human factors geven we radiocommunicatie. daarna is ook deze sprint afgerond.

Als laatste geven we navigatie en meteorologie. Dan is de theorie afgerond.

Natuurlijk is de uitwisseling tussen leerlingen ook erg interessant en leerzaam. In de pauzes ontstaan maar al te vaak vragen die in de les dan weer verduidelijkt worden. Hier ontstaat ook wel een beetje het “wij” gevoel.

De voordelen van klassikaal ten op zicht van leren uit een boekje of “distance learning” zijn erg groot.

Wanneer starten we

We starten steeds in september. De datum kan van jaar tot jaar verschillen. Dan het winterseizoen in met als doel om examens af te ronden in de maand mei. In de praktijk blijkt dat sommige leerlingen het examen doen direct nadat een vak is afgerond. Alles is dan nog fris en de kans op slagen is dan echt hoger.

Als er een of meer leerlingen halverwege het seizoen toch wil instappen, dan kan dat omdat we modulair werken.

We zien u graag op onze boeiende theorielessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *