Bezoek vliegbasis Woensdrecht

Op Woensdag 30 oktober 2019 hebben wij een  reisje georganiseerd met leerlingen en oud leerlingen naar  Vliegbasis Woensdrecht. We hebben een bezoek gebracht aan de EMVO Elementaire Militaire Vlieg Opleiding en de Meteorologische dienst.

Een interessante reis met veel mooie dingen. Temeer omdat je niet zomaar op de vliegbasis komt, omdat het een opleidingsbasis is.

We kregen inzicht in het opleidingstraject, maar ook in het voortraject wat een leerling moet volgen. Dat was zowaar enigszins anders dan dat van Flight School Teuge.

Onderstaand een foto waarop onze deelnemers staan afgebeeld. De beide militairen aan de buitenkant houden we om privacy redenen uit beeld.

groepsfoto

Zoals verwacht smult een piloot in opleiding van de prachtige vliegtuigen die ruim dertig jaar oud zijn maar in super conditie zijn. We kregen daar uitleg over het vliegtuig en zijn instrumentarium. Enigszins ingewikkelder dan in onze Tecnam en Robin lesvliegtuigen.

interessant

Natuurlijk mochten we ook even in de simulator kijken. Dan worden mannen weer jongens.

simulator

Daarna bezochten we de meteorologische dienst. Ook hier kregen we een indruk van de werkzaamheden die gedaan worden om een goede weersvoorspelling te maken. Hier mochten we geen foto’s maken.

Met dank aan één van onze leerlingen en aan de vliegbasis voor de mogelijkheid om een kijkje te nemen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie