First Solo Cristian

First Solo Cristian

En weer beleefde  een leerling zijn first solo bij Flight School Teuge

Deze keer is het Cristian. Hij heeft tot nu toe zijn vlieglessen gevolgd op de Tecnam P92-J bij instructeur Gert Post, en hij ligt mooi op schema. Voor iedereen die weet wat vliegen is is het duidelijk dat dit een prestatie van formaat is. Dat is het altijd. Want je hebt niet alleen te strijden met de elementen en de natuurwetten, maar je moet jezelf en je vliegtuig ook onder controle houden. IJzersterk als dat dan ook lukt.

Alleen vliegen

En dan mag je ineens alleen de lucht in. De rechterstoel is dan leeg. Degene die je steeds instrueert en redt, is er dan even niet, je moet het dan even zelf doen en oplossen, jij bent nu even de “Captain”. En zeker als het dan goed gegaan is is dat een enorme boost voor de toekomst. Als je dan al eens twijfelde aan je kunnen is dat helemaal weg.

Moet je deze foto eens even goed bekijken, zie die man genieten, zijn oren lachen zelfs nog. Zie die geweldige Smile op zijn gezicht. Het spat er gewoon vanaf. En die Tecnam staat er maar gewoon bij te kijken. Als je goed kijkt lacht die ook een beetje.

Cristian, wij zijn trots op je.

Namens het hele team proficiat, en nog veel succes met het vervolg.

 

First Solo Cristian
Cristian ging 14 november 2019 solo met de Tecnam

Geef een reactie