Vliegschool in Coronatijd

Vliegschool in Coronatijd

Eerste solovlucht Tecnam, Directeur Flightschool Teuge

Wat kun je als vliegschool nog doen in Coronatijd. Vliegen met leerlingen mag niet, althans lesgeven niet. En zomaar met een leerling rondvliegen als passagier is veel te duur, dat doe je dus ook niet.

De theorielessen staan stil, en voor een lege zaal lesgeven wil natuurlijk ook niet. We hebben de keus gemaakt om het toch klassikaal te houden en niet digitaal.

Wat blijft er dan over om te doen.

Werken aan theorielesprogramma’s. Werken aan een database met examenvragen, nadenken over de toekomst en kijken wat we nog meer zouden kunnen. We kijken ook naar het moment wanneer we weer los mogen met zijn allen. Hoe gaan we dat dan doen, gaan we meer dagen vliegen, gaan we meer dan één avond in de week theorieles geven? Allemaal vragen waar een antwoord op moet komen, en we steggelen er gedurig over.

Intussen kloppen er steeds aspirant leerlingen aan de deur om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Gelukkig hebben we nog een simulator waar de procedures goed geoefend kunnen worden, en daar wordt ook gebruik van gemaakt.

Natuurlijk houden we onze eigen skills op niveau door zo nu en dan te vliegen. Een van de dingen is dat onze directeur nog niet solo mocht op ons tweepersoons lesvliegtuig. Dat hebben we ook geregeld, en dat terwijl er overal sneeuw lag.

Op de foto boven is hij druk bezig zich weer wat op te poetsen. Zijn collega ondernemers moesten zo nodig een emmer sneeuw over hem heen gooien.  Het ergste is dat ze daar heel veel schik bij hebben. Water is koud, maar sneeuw nog veel meer, en dat na een vlucht dat de carburateurverwarming aan moet staan, waardoor de kachel in het vliegtuig uit is.

 

Geef een reactie